tiistai 14. toukokuuta 2013

Vapaaksi stressistä


Huippukuntoon.fi sivulla on hyvä artikkeli, siitä miten omassa arkielämässään voi lieventää tai jopa välttää stressin kokonaan, sen on kirjoittanut KTM, ryhmäliikuntaohjaaja ja LCF life coach. Artikkelissa tuodaan esiin ihmisten yleisimpiä stressin aiheuttajia, esimerkiksi tunne siitä, ettei pysty vaikuttamaan tarpeeksi omaan elämäänsä tai työhönsä ja se, ettei pysty hyväksymään itseään sellaisena kuin on, laukaisevat yleensä stressin. Näitä kaikkia stressin aiheuttajia voi kuitenkin artikkelin mukaan välttää esimerkiksi, ottamalla elämänsä haltuun pienin askelin, lisäämällä hallinnan tunnetta, pitämällä arjen keskellä pieniä levähdystaukoja ja elämällä hetkessä.

Artikkeli julkaistiin http://huippukuntoon.fi/mieli/vapaaksi-stressist%C3%A4http://huippukuntoon.fi/mieli/vapaaksi-stressist%C3%A4 sivustolla. Huippukuntoon.fi sivustolla on muitakin terveyteen liittyviä artikkeleita ja tekstejä. Eteenkin ravitsemus, liikunta ja mieli ovat sivuston keskeisiä aiheita. Lisäksi sivustolla on erilaisia keskusteluja, sekä blogi tekstejä.

Ihmiset stressaavat monenlaisten- ja joskus jopa turhien asioiden takia. Mielestäni artikkelin tavoite on opettaa ihmisiä elämään rennommin. Monet ihmiset eivät arjen kiireiden keskellä ehdi levähtää, ja artikkelissa painotetaan nimenomaan sitä, kuinka tärkeää ihmisten on pitää pieniä taukoja ja antaa mielen levätä. Artikkelin keskeinen tarkoitus on siis auttaa ihmisiä pääsemään yli stressikierteestä.

Mielestäni artikkeli on luotettava, sillä sen ovat kirjoittaneet asiantuntijat. Lisäksi sivu, jolta löysin artikkelin keskittyy juuri terveyteen ja onnelliseen tasapainoiseen elämään, joten en epäile artikkelin olevan epäluotettava.

Henkilökohtaisesti pidin ”Vapaaksi tressistä” artikkelista, sillä siitä sain omaankin elämääni hyviä neuvoja ja pystyin samaistumaan joihinkin kohtiin, kuten artikkelin alussa olevaan johdantoon: ” Kiire kannoilla, kurkkua kuristaa, päässä jomottelee, mahanpohjaa kouristaa ja pinnaa kiristää… Kuulostaako tutulta?”
Petra R.

1 kommentti:

  1. Oikein hyvä teksti mutta kannattaa muistaa, että myös kannabis lieventää stressiä.

    VastaaPoista