tiistai 14. toukokuuta 2013

NUKU TARPEEKSI!


 
Ylen uutissivustolta löytyi uutinen, jossa kerrottiin unenpuutteen vaikutuksista elimistöön. Jutussa kerrottiin, että alle kuuden tunnin päivittäinen uni vaikuttaa voimakkaasti ihmiseen. Muutokset tapahtuvat geeneissä ja muutoksia kokevia geenejä on satoja. Tulokset oli saatu testaamalla 26 ihmisen verta lyhennettyjen unien jälkeen.

Uutinen julkaistiin Ylen nettisivulla. Se on hyvin tavallinen uutisia tuottava sivusto, asiallinen ja siisti. Kirjoituksen tavoite on mielestäni herättää ihmiset ajattelemaan unen tärkeyttä ja kertoa asian vakavuudesta. Pidän lähdettä melko luotettavana, sillä Yle on hyvin asiallinen eikä ollenkaan skandaalihakuinen. Testitulokset, joista tekstissä puhutaan, ovat hiukan vähemmän luotettavat, koska niin pientä määrää ihmisiä testattiin.

Uutinen herättää tehokkaasti ajattelemaan, kuinka tärkeää varsinkin nuorelle nukkuminen on. Ilta tulisi järjestellä seuraavan aamun ehdoilla, jotta saa ainakin kahdeksan tuntia nukuttua. Kun yö sujuu oikein ja tarpeeksi pitkään, päiväkin rullaa paremmin.

 
Aleksi R.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti