tiistai 14. toukokuuta 2013

RIKKAIDEN PERHEIDEN LAPSET KÄRSIVÄT ALLERGIOISTA

 
Iltalehdessä julkaistiin tuore uutinen, joka kertoo allergioiden suuresta esiintyvyydestä rikkaissa perheissä. Yhdysvalloissa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan allergisten ihottumien ja ruoka-allergioiden yleisyys on selvästi lisääntynyt kymmenessä vuodessa 1990-luvun lopun jälkeen. Hengitystieallergioiden yleisyys on sen sijaan alle 17-vuotiailla pysynyt ennallaan. Tutkimuksessa huomattiin myös, että köyhien perheiden lapsilla on ruoka- ja hengitystieallergioiden osalta paljon vähemmän ongelmia suhteessa rikkaiden perheiden lapsiin. Asiantuntijoiden mukaan tämä ilmiö johtuu rikkaiden perheiden lasten liiallisesta hygieniakontrollista.
 
Teksti on mielestäni terveystiedon lähteenä varsin luotettava, sillä uutinen julkaistiin iltalehden sivuilla ja sitä tukee yhdysvaltalainen kyselytutkimus.
Tekstin tarkoituksena on herättää ylisuojelevissa vanhemmissa ajatuksia lasten hygieniatarpeista. Teksti herätti minussa ajatuksia siitä, että monet vanhemmat huolehtii liikaa lapsiensa hygienian hoidosta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti