torstai 2. toukokuuta 2013

Diagnosoi syövän 20-minuutissa


 Daily Mail uutisoi, että brittiläiset tutkijat ovat kehittäneet laitteen, joka pystyy diagnosoimaan syövän ja kertomaan hoitolääkkeet 20-minuutissa. Tämä mullistava laite (kasvainprofiloija) antaa lääkäreille, sairaanhoitajille, farmaseuteille tunnistaa kyseisen potilaan syövän. Kasvainprofiloijan kehittäneiden mukaan laite voi jopa pidentää 12 miljoonan ihmisen elämää, sillä laiteen avulla pystytään poistaa osan tai koko kasvaimen. Tämän lisäksi laitteen avulla pystytään nopeasti määräämään oikean hoitotavan syöpään, ja saadaan selville kuinka pitkälle tauti on kehittynyt.

 
 Alkuperäisuutinen on julkaistu brittilehdessä nimeltään Dail Mail, jonka Terve sivusto on siteerannut.

 
Uutisen tavoite on kertoa uudesta laitteesta, jonka avulla me ihmiset voimme elää pidempään. Ennen kaikkea uutisesta on hyötyä syöpää sairastaville, joille tämän uutisen seurauksena riittää uskoa parempaan tulevaisuuteen.

 
Terve on luotettava sivusto, mutta Dail Mailista en oikein tiedä sen enempää. Kuitenkin on vaikea uskoa, että tällainen uutinen olisi keksitty.

 
Uutinen yllätti minut, ja taas näin miten lääketiede on kehittymässä. Uutinen on todella positiivinen meille kaikille sillä lähes joka kolmas sairastaa syöpää jossain vaiheessa elämää.

Mitäköhän seuraavaksi keksitään?    

Islam T.

 http://www.terve.fi/kilpirauhassyopa/tama-mullistava-laite-diagnosoi-syovan-20-minuutissa

2 kommenttia:

  1. Terve.fi -sivuston uutinen on kyseenalaistettavissa esimerkiksi tiedon laajuuden suhteen. Tekstissä ei ole mainittu laitteen toimintatapaa, joka on epäilyttävää. Toimiikohan se röntgensäteilyllä, entä miten leukemia tällä laitteella todettaisiin? En löytänyt tekstistä vihjettäkään näihin kysymyksiin. Aikamoinen ''ihmekone'' sen täytynee olla.
    Essi L

    VastaaPoista