tiistai 14. toukokuuta 2013

Liikaa istumista


Kirjoituksessa kerrotaan, että liika istuminen suhteutettuna liikuntaan voi altistaa tuki- ja liikuntaelimistön vaivoille ja monille muille vakaville sairauksille esim: sepelvaltimotaudit, tyypin 2 diabetes ja metabolis.  Suurin osa kirjoituksesta kummiskin puhuu siitä, että ihmisen Pitäisi harrastaa enemmän hengästyttävää liikuntaa sillä teknologian kehittymisen myötä hyöty liikuntaa tulee vähemmän.

                      Kirjoitus julkaistiin iltasanomissa ja tarkoitus on saada ihmiset liikkumaan enemmän. Kirjoitus on muuten mielestäni melko luotettava lukuun ottamatta otsikkoa joka on harhaan johtava koska kirjoituksen pää aihe oli kuitenkin se, että pitäisi liikkua enemmän, koska ihminen istuu enemmän nykypäivänä. Kirjoituksessa puhutaan asiaa mutta mielestäni vähän liioitellaan istumisen haitallisuutta. Voi olla, että kyseinen lääkäri on vain tajunnut, että ihmiset tarvitsevat lisää liikuntaa ja ”keksinyt” tällaisen tutkimuksen jotta ihmiset harrastaisivat enemmän liikuntaa.

 Eino P.                  

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288564343947.html

1 kommentti:

  1. Tutkijat edustavat virallisia, luotettavia tutkimuslaitoksia, joten ajatus tutkimustulosten "keksimisestä" vaikuttaa kyllä epätodennäköiseltä!

    VastaaPoista