keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kannabiksen polttaminen ei vahingoitakkaan keuhkoja
Törmäsin uutiseen joka kertoi kannabiksen polttamisen terveysvaikutuksista. Jo pitkään on liikkunut harhaluuloja että kannabiksen polttaminen olisi yhtä epäterveellistä keuhkoille kuin tupakan polttaminen. Tämän harhaluulon kuitenkin kumoaa hyvin laaja, noin 20 vuotta kestänyt tutkimus.

        Tämä uutinen löytyi sivustolta kannabisuutiset.com. Koska sivusto keskittyy kannabikseen liittyviin hyviin sekä huonoihin uutisiin, niin uskoisin että tämäkin uutinen pitää paikkansa.

       Tutkimukseen osallistuneista noin 5000:sta ihmisestä osa ei polttanut yhtään kannabista, osa poltti yhden tai kaksi jointtia viikossa ja vain harvat polttivat sitä enemmän. 1-2 jointtia viikossa polttaneiden keuhkoissa ei huomattu mitään eroja niihin keuhkoihin, jotka eivät olleet polttaneet yhtään. Tuo tieto oli yllättävä koska kyllähän savun pitäisi aina vahingoittaa keuhkoja. Tutkijat arvelevat että se johtuu THC:sta, sen tulehduksia ehkäisevät vaikutukset kumoavat negatiivisia vaikutuksia.

Otto v.B

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen blogi. Tässä tosiaan viittasit ensisijaisesti kannabisblogin tekstiin, jossa referoitiin tiedelehdessä julkaistua tutkimusartikkelia.

    Blogin suhteen voisi toki suhtautua myös kriittisesti: onko "missiona" puhdistaa kannabiksen maine vai oikeasti puolueettomasti julkaista sekä positiivisia että negatiivisia tutkimustuloksia kannabiksesta.

    Päihdeasiantuntijat ovat selkeästi sitä mieltä, että kannabiksen käytöllä on myös haittavaikutuksia.

    Sanna

    VastaaPoista