keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Tetris apuna silmävaivaan


Luin artikkelin iltalehden sivuilta, jossa tutkijoiden mukaan videopelien pelaamisesta olisi apua laiskasta silmästä kärsiville ihmisille. Tutkimuksen suoritti kanandalaisen yliopiston tutkijaryhmä. He havaitsivat videopeli Tetriksen auttavan amblyopiaan eli laiskaan silmään.

Amblyopiasta kärsii joka viideskymmenes lapsi, joten se on melko yleistä. Tästä syystä onkin hienoa, että on löydetty uusi mahdollinen hoitokeino.

Amblyopiassa on kyse toisen silmän laiskuudesta. Mikäli vaivan jättää kokonaan hoitamatta voi se pahimmillaan johtaa laiskan silmän sokeutumiseen.

Perinteinen hoitokeino laiskaan silmään on ollut silmälappu, joka laitetaan vahvemman silmän päälle, jotta laiskempi silmä joutuisi tekemään töitä. Tutkijaryhmän johtaja tohtori Robert Hess kuvailee asiaa näin: "Tämä on paljon parempaa, mukavampaa ja nopeampaa, kuin silmän peittäminen". 

Hess uskoo myös muidenkin videopelien parantavan laiskaa silmää, joten ei ole tarpeellista pelata Tetristä loputtomiin. Tärkeintä kuitenkin on, että molemmat silmät toimivat 'tiiminä', toteaa Hess.

Mielestäni tämä kuulostaa oikein hauskalta hoitokeinolta. On hyvä, että ihmiset kokeilevat vähän erikoisempiakin hoitokeinoja erilaisia sairauksia vastaan.

Tutkimuksen kulun voit lukea oheisesta linkistä.

Elias B.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2013042416945754_tr.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti