lauantai 4. toukokuuta 2013

Allergioiden eroja


Valitsin uutisen missä kerrottiin että Yhdysvalloissa köyhimpien perheiden lapsilla on vähemmän allergioita kuin varakkaiden perheiden lapsilla. Uutisessa sanottiin että monien asiantuntijoiden mukaan allergioiden lisääntyminen saattaa johtua liiallisesta hygieniasta.
Uutinen oli Iltasanomien nettisivuilla, hyvä olo- ja terveys-sivustolla. Iltasanomien sivu vaikuttaa suhteellisen luotettavalta vaikka en sivua usein lue. Mutta silti, ehkä se ei kuitenkaan ole paras mahdollinen sivusto mistä kannattaa terveyteen liittyviä asioita lukea.

Allergiat voivat mielestäni hyvin johtua liiallisesta hygieniasta mutta yllättävää oli että varakkaiden lasten sekä köyhempien lasten allergioissa näkyy selvä ero. "Ruoka- ja hengitystieallergioiden osalta köyhien perheiden lapsilla näyttäisi olevan rikkaita perheitä vähemmän ongelmia," sanottiin uutisessa. On outoa että rikkaammat lapset kärsivät enemmän ruoka-allergioista kuin köyhemmät lapset, sekä se miten paljon varallisuus vaikuttaa allergioiden määrään. Luulisi että köyhimmillä lapsilla olisi enemmän allergioita/sairauksia kuin rikkaimilla lapsilla, mutta nähtävästi asia ei näin ole uutisessa mainittujen tutkimusten mukaan.

Silja K.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288561916325.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti