lauantai 4. toukokuuta 2013

Nuorille vappujuhlijoille tarjolla hengenvaarallista ilokaasua


Kirjoituksessa kerrotaan ilokaasun käytöstä päihtymistarkoitukseen, sekä muistutetaan ihmisiä sen vaaroista. Kirjoituksessa tuodaan esiin pelko käytön lisääntymisestä vappuna. Kerman vaahdottamiseksi tarkoitettu ilokaasu hankitaan leivontatarvikkeisiin erikoistuneilta yrityksiltä. Yritykset ovat mainostaneet ilokaasua erityisesti vappua varten.

Kirjoituksen tavoitteena korostuu ilokaasun käytön vähentäminen sekä ihmisten valistaminen ilokaasun ja alkoholin yhteisvaikutuksesta. Tekstin tarkoituksena on myös pelotella ihmisiä ilokaasun vaaroilla, jotta sen päihdekäyttö vähentyisi.

Teksti saa miettimään ilokaasun käyttöä päihtymistarkoitukseen ja saattaa jopa onnistua muuttamaan ilokaasun käyttäjien mielipiteen kielteiseksi ainetta kohtaan. Samalla ilokaasun myyminen päihdekäyttöön mietityttää.

Kirjoitus julkaistiin Iltalehden kotimaan uutisissa, jota voisi pitää luotettavana tietolähteenä, ja siten kirjoitusta totuudenmukaisena.  

Saku J.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013042716955301_uu.shtml  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti!! Teksti on täyttä faktaa. Ilokaasu pitäisi kieltää, se on vaarallista.

    VastaaPoista
  2. Hyvä ja mielenkiintoinen aihe! Toisaalta voiko asiasta mainostaminen tavallaan myös lisätä ilokaasun käyttöä päihdetarkoitukseen?

    VastaaPoista