keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Säästä sydäntäsi


Valitsin kirjoituksen, jossa kerrotaan ”paremmista” valinnoista sydämelle. Artikkelin otsikko on ”Säästä sydäntäsi” ja se on julkaistu Iltalehti.fi – sivulla. Teksti kertoo 15 yksinkertaista ja helppoa asiaa, joilla pystyt auttamaan sydäntäsi voimaan paremmin. Vinkkeihin kuuluivat mm. elämästä nauttiminen, itsestään selvä tupakoinnin lopettaminen, liikunta ja riittävä lepo. Myös esim. marjojen, kasvisten ja kalan syöminen on suositeltavaa.

Kirjoituksen tavoite on ehkä tuoda ihmisten tietoisuuteen se, miten ns. vaivattomasti voit pidentää elinaikaasi ja parantaa sydämesi terveyttä. Mieleeni tuli myös, että nämä samat asiat estävät ihmisten ylipainoa ja esim. ensimmäisen asteen diabetesta lapsilla.

Pidän kirjoitusta melko luotettavana vaikka se on julkaistu iltalehden sivuilla, koska vinkkien antajien nimet on kerrottu tekstin alapuolella.

Adeliina U

http://www.iltalehti.fi/sydan/201305100144349_sd.shtml

1 kommentti:

  1. Sydänterveellinen ruokavalio on myös erinomainen keino elintavoista ja lihavuudesta johtuvan tyypin 2 diabeteksen ehkäisemiseen.

    Sen sijaan tyypin 1 diabeteksen kohdalla ehkäisymahdollisuuksia ei vielä ole. Taudin syntymekanismia tutkitaan kiivaasti, mutta lopullista ratkaisua ei ole vielä löytynyt.

    VastaaPoista