perjantai 10. toukokuuta 2013

ASTMA LISÄÄNTYNYT SUOMESSA
Iltalehdessä julkaistu tuore uutinen kertoo, että astmaa sairastavien määrä on lisääntynyt viime vuosina selvästi. Allergia- ja astmaliiton mukaan aikuisista 9,4 % ja lapsista 7-9 % sairastaa astmaa. Kerrotaan, että astma on maailmanlaajuisesti yleisin (keuhkoputkien limakalvojen) krooninen sairaus, jota sairastaa n. 300 miljoonaa ihmistä ja lasten sairastavuus astmaan on kasvusuuntainen. Ihmisten sairastavuus muille sairauksille on vähentynyt, vaikka astmaa sairastavien määrä on kasvusuuntainen. Astmaa sairastava ei välttämättä huomaa sairauttaan, jolloin oireet ehtivät pahentua. Allergianeuvoja Anne Vuorenmaa allergia- ja astmaliitosta painottaa, että astmalääkkeidenkäyttö vaatii osaamista.

Mielestäni tämä teksti on terveystiedon lähteenä luotettava, koska tekstin tieto on saatu allergia- ja astmaliitolta joka on luotettava .Itseni mielestä kirjoituksen tarkoitus on kertoa muille ihmisille, että astma on lisääntynyt suomessa ja pitäisi olla mahdollisimman nopeasti tietoinen sairaudestaan ja hoitaa sitä ettei se pääse pahenemaan, koska moni ihminen ei tiedä siitä ja ilman hoitoa astma pahenee.

Teksti on minusta hyvin kirjoitettu ja on hyvä juttu että tiedotetaan ihmisiä erilaisista yleisistä sairauksista. Teksti saa ainakin miettimään (jos on epäilyksiä), että pitäisikö mennä ottamaan selvää siitä , että onko minulla tämä sairaus koska niin kuin tekstissä kerrotaan moni ihminen ei ole tietoinen sairaudestaan ja hoitamattomana se vain pahenee.

Mohamed J.

Linkki à http://www.iltalehti.fi/terveys/2013050216969430_tr.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti