lauantai 4. toukokuuta 2013

 
Iltalehden nettisivuilta löytämässäni artikkelissa väitetään, että ihmiset, jotka syövät runsaasti kalaa ja muita omega-3-rasvahappoja elävät pitempään. Omega-3-rasvahapot ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja, jolloin niihin kuoleminen ainakin pitkittyy.
Yhteys havaittiin riippumatta kaikista muista elintavoista ja ruokavaliosta.
 
Kirjoituksen tavoite on mielestäni kertoa uudesta tutkimustuloksesta, joka on ollut laaja 2700 henkilön terveystutkimus.
Mietin, olisiko osatarkoituksena myös vihjaista iltalehden lukijoille, että kalan syöminen pidentää elämää, ja saisi näin ihmiset syömään kalaa.
 
Pidän tätä kirjoitusta aika luotettavana, sillä tiedän jo muutenkin kalan olevan hyväksi, tekstissä mainittiin luotettavan sivuston lähteet, ja tutkimuksessa oli laaja otos henkilöitä.
Hanna M

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa suhteellisen luotettavalta artikkelilta. Taitaakin olla jo aika selvä juttu, että kala pidentää ikää, eikä mikään ihme. Itse olen sitä mieltä että tuskin on kyse propagandasta, sillä olen vankasti sitä mieltä että ihmiset ovat tietoisia omega-3 hyötyvaikutuksista.
  Kyllä sanoisin kyseistä blogikirjoitusta oikein hyväksi, kuitenkin niin helpohkon tuntuinen aihe, että ensi kerralla saa varmasti vähän enemmän tekstiä. Hyvä!

  Lauri.A

  VastaaPoista
 2. Teit hyviä huomioita liittyen uutisen luotettavuutta lisääviin tekijöihin: muutkin tietolähteet tukevat uutisen viestiä, mainutut lähteet ovat luotettavia, alkuperäinen tutkimus on laaja, ihmisillä toteutettu tutkimus (eikä esimerkiksi pienimuotoinen koe eläimillä tai solumalleilla.

  Sanna

  VastaaPoista