perjantai 10. toukokuuta 2013

Juotko light-limonadeja?


Artikkelissa Juotkolight-limonadeja? Altistut kuudelle terveysriskille kerrotaan kuusi pelottavaa terveydelle haitallista riskiä, joihin altistuu juodessaan light-limuja. Kiinnostuin artikkelista, sillä itse en juo mitään diet-, light-, tai zero-limuja, mutta olen miettinyt ovatko ne oikeasti terveellisempiä kuin tavalliset limsat. 


Toki light-limuissa on vähemmän sokeria ja kaloreita kuin tavallisissa limonadeissa, mutta säilyttääkseen hyvän maun he lisäävät juomiin erittäin paljon lisäaineita. Juuri nämä lisäaineet ovat terveydelle haitallisia, jopa enemmän kuin sokeri. 


Munuaisongelmat, aineenvaihdunnan muutokset, lihavuus, krapula, soluvauriot ja hampaiden haurastuminen ovat artikkelissa mainitut terveysriskit, joihin altistuu juomalla light-limonadeja. Tietysti kaikki sokeripitoiset juomat ovat jossain määrin epäterveellisiä, mutta suuri lisäainemäärä näyttää haittaavan kehojamme paljon.
Mistä ihmiset sitten saavat tietää light-limonadien suuren riskin? Mediassa toitotetaan kuinka paljon terveellisempiä light-, diet- tai zero- juomat ovat, mutta eivät he mainitse niiden haittavaikutuksia. Jopa limonadien nimet annetaan sanoilla light, diet ja zero, jotka antavat ymmärtää niiden kevyen ja laihduttavan vaikutuksen. Ja tietysti pullojen kyljessä lukee 0% sokeria ja 0 kaloria, jolloin ihmiset unohtavat katsoa ne pienellä printatut lisäainemäärät. 


Näin kaikki tyytyväisinä luulevat laihduttavansa, vaikka oikeasti he saattavat lihota tai saada muita haittavaikutuksia. 


Ehkä kannattaa miettiä ensi kerralla kaupassa, kun tekee mieli limonadia, että kumpi kannattaa; juoda tavallisen limun määrä sokeria vai vetää kehoonsa valtava määrä lisäaineita.

http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/juotko-light-limonadeja-altistut-kuudelle-terveysriskille/23/48986

Pauliina P.

http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/juotko-light-limonadeja-altistut-kuudelle-terveysriskille/23/48986

1 kommentti:

  1. Jäin tässä kirjoituksessa kaipaamaan pohdintaa lähteestä ja sen luoettavuudesta.

    Osa kirjoituksesta mainituista haitoista on toki sellaisia, että niitä aiheutuu myös normilimsoista (esim. hammasvauriot).

    Kannattaa varmasti miettiä, kannattaako limsoja ylipäänsä nauttia päivittäin, olivat ne sitten kevyt- tai normiversioita.

    Sanna

    VastaaPoista