perjantai 10. toukokuuta 2013

Limutölkki päivässä nostaa diabetesriskiä


Luin uutisen missä kerrottiin että vain yksi limutölkillinen päivässä nostaa riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.Uutinen on luotu Brittitutkimuksen pohjalta. Tutkimus tehtiin kahdeksassa Euroopan maassa, ja siihen osallistui 30000 ihmistä.Sen mukaan makeat juomat nostavat veren sokeripitoisuutta eikä keho enää jaksa reagoida haiman tuottamaan insuliiniin, joka säätelee elimistön sokeriaineenvaihduntaa.
 
Uutinen oli julkaistu 3.5.2013 Iltasanomien nettisivuilla, hyvä olo- ja terveys palstalla.

Mielestäni Iltasanomat ovat suhteellisen luotettava lähde.Luen usein Iltasanomien nettisivuja ja kyllä siellä suurin osa uutisista ja tiedosta on ainakin tähän mennessä pitänyt paikkansa.Tietty on pieni mahdollisuus, että uutinen ei pidä paikkaansa jos vaikka Iltasanomat olisivat vain tarvinneet sivuilleen "täytettä". Itse uskon kuitenki uutisen olevan totta. Ei limun litkiminen ainakaan hyvää tee.
 
Uutisen tarkoituksena voisi olla ainakin saada ihmiset miettimään miten paljon he juovat virvoitusjuomia ja huomauttaa sen riskeistä. Virvoitusjuomien juominen on lisääntynyt vuosien ajalla huomattavasti, joten tämä uutinen voisi myös saada ihmisiä vähentämään niiden juomista. Ainakin jättää joku päivä limutölkin juomatta.
 
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288561979337.html
 
Emmi J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti