perjantai 4. tammikuuta 2013

Ylen uutinen lihavuudesta

http://yle.fi/uutiset/sata_kertaa_liikuntaa_ja_olet_rantakunnossa/6436127

Tekstissä kerrottiin että suomalaisten olisi hyvä laihtua kasvavan liikapainon vuoksi. Pelkällä liikunnalla laihtuminen on hidasta ja paino voi jopa kasvaa ,mutta siksi että tulee lihaksia ja se on hyvä asia. 1kg rasvaa on noin 7000cal eli 1kg polttaminen pois on hyvin vaativaa ja viekin noin 50päivää liikuntaa. leikkaukset eivät ole ratkasuja tässä vaan ihmisten pitää itse oppia tekemään työtä sen eteen että laihtuisivat ja saisivat hyvän painon ja tällä tavalla myös sydän ja verisuoni taudin prosentit laskisivat suomessa.

Turussa aloitetaan 2013 painon hallinta kursseja jotka voivat olla hyvä vaihto ehto ihmisille jotka haluaisivat laihtua mutta heillä ei ole siihen itsekuria.
Tekstissä oli mielestäni ytimekkäästi kerrottu ,että laihtuminen ei oikeasti tapahdu päivässä tai parissa, mutta silti tekstissä kannustettiin , että jos nyt aloittaa liikunnan pääset rantakuntoon ennen kesää ja sehän on monilla tavoitteenakin. Tekstissä oltiin huolissaan karkeista ja limuista jotka vain koko ajan suurenevat 2l limuja ja 500g karkkipusseja. Jos ihminen on tottunut syömään näitä niin onhan se vähän hankalaa lopettaa ne tuosta noin vain ja alkaa liikkua ja syömään terveellisesti.
Uutinen julkaistiin ylen uutis-sivustolla eli uutinen on meitä suomalaisia päivittäin koskeva ja asiasta ollaan todellakin huolissaan.

Uutisen tarkoitus oli mielestäni saada ihmisiä liikkumaan ja toimia kannustavana esimerkkinä ihmisille jotka nyt miettivät että alkavatko laihduttaa vai ei. Uutisessa kävi mielestäni ilmi ,että ollaan huolissaan suomalaisten hyvinvoinnista ja liikalihavuudesta. Ihmisiä yritetään motivoida erilaisin tavoin liikkumaan enemmän ja laihduttamaan ne pari kiloa jotka ovat siihen vyötärölle jäänyt.
Pidän lähdettä todella luotettavana sillä ylen asiat ovat tutkittua ja ihmisten jotka tietävät asiasta paljon ovat kirjoittaneet tämän. Liikalihavuus on ollut ennenkin ongelmana meillä suomalaisilla eikä se ole vielä laskussa joten suomalaisten täytyy ruveta oikeasti kuntoilemaan enemmän ja pitämään urheilua tärkeänä ja kokeilemaan laihduttamista jos se muutama kilo on liikaa kehossa. uskon mitä uutinen kertoi ja pidän sitä itsekin hyvin ajankohtaisena.

Teksti herättää mielestäni motivaation laihduttamiseen ainakin jossain määrin ja toivottavasti ihmiset jotka tarvitsevat laihtua niin kokeilevat sitä oikeasti sillä eihän se koskaan pahaakaan tee.

-Salaam-

2 kommenttia:

 1. Tuossa Ylen uutisessa viitattiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) käynnistämään kansalliseen lihavuusohjelmaan http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/ohjelmat/kansallinen_lihavuusohjelma_2012_2015

  Yhteistyöohjelman tavoitteena on ehkäistä väestön lihomista ja kääntää lihomiskehitys laskuun.

  Ohjelma vetoaa terveydenhuollon ammattilaisiin, päättäjiin, kuntiin, kansanterveys- ja liikuntajärjestöihin sekä kauppaan, teollisuuteen ja mediaan, että ne lähtisivät kansallisiin talkoisiin ja toteuttaisivat ohjelmassa esitettyjä väestön lihavuutta ehkäiseviä ja terveyttä edistäviä toimenpiteitä. Nuo jutussa mainitut Turun kaupungin järjetämät painonhallintaryhmät ovat yksi esimerkki ohjelman tarkoittamista toimenpiteistä.


  Kirjoitit, että pidät lähdettä todella luotettavana sillä "ylen asiat ovat tutkittua ja ihmisten jotka tietävät asiasta paljon ovat kirjoittaneet tämän". Ylellä onkin tosiaan laajaa terveysuutiointia mm. nettisivuilla. Toimittajien erikoistumisesta en osaa sanoa. Tämän yllä mainitun jutun on ainakin kirjoittanut Ylen paikallistoimituksen yleistoimittaja, ei siis varsinaisesti terveyteen erikoistunut erityistoimittaja.
  Sanna-Ope

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista