lauantai 26. tammikuuta 2013

Pillifarkut - yllättävä terveysriski


Iltalehden uutinen ''Pillifarkkuissa yllättävä terveysriski'' on julkaistu tiistaina 1.1.2013. Uutinen on alkupeäisesti ABC Newsin. Trendikkäiden pillifarkkujen kerrotaan aiheuttavan terveysriskejä niiden käyttäjille. Kireät farkut voivat vahingoittaa jalkojen hermoja ja pahimmissa tapuksissa se voi johtaa jalkojen leikkauksiin. Jos välttämättä ihmiset haluavat käyttää pillifarkkuja, kerrotaan lääkäreiden suosittelevan stretch-materiaalia. Uutisessa myös mainitaan, että olisi vältettävä pillifarkkujen ja korkokenkien yhteiskäyttämistä.

Koska uutinen koskee suurta osaa ihmisiä, pillifarkkujen käyttäjiä, se saa monet lukemaan sen. Ja kun ihmiset lukevat uutisen ja huomaavat mahdollisesti puutuneet jalat olevan oireita jalan hermostojen vaurioitumisesta, se saattaa johtaa lukijoiden säikyttämiseen. Itse uskon harvan ihmisen joutuneen jalkaleikkaukseen pelkästään käytettäessään pillifarkkuja tai lisäksi niiden yhteydessä korkokenkiä.

Uskon kirjoituksen tarkoituksen olevan terveysriskien julkaisemisesta, vaikka varmaan harvaan se vaikuttaakaan.

Uutinen on julkaistu Iltalehdessä, joka ei ole välttämättä niin terveyspainotteinen, vaikuttaa myös moneen ajatukseen jotka heräsivät mieleeni sitä lukiessa. Iltalehti ottaa myö useasti, kuten tässäkin tapauksessa, uutisiaan toisilta nettisivuilta jopa ulkomaalaisilta joten on tässätilanteessa vaikea sanoa sen luotettavuudesta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti