maanantai 14. tammikuuta 2013

Tohtori.fi-sivuston uutinen kaikenikäisten syömishäiriöistä

Tohtori.fi-sivuston uutinen kaikenikäisten syömishäiriöistä
Tohtori.fi sivustolla luin uutisen syömishäiriöistä, jotka useasti luokitellaan vain teinien sairauksiksi. Tutkimuksen mukaan kuitenkin kehonkuvanhäiriöt ja syömishäiriöt vaikuttavat myös yli 50-vuotiaissa naisissa.
Kirjoitus julkaistiin Tohtori.fi-sivustolla, joka mainostaa olevansa Suomen suosituin terveyssivusto, joka tarjoaa koko perheelle luotettavaa tietoa sairauksista, terveydestä ja hyvinvoinnista. Siellä oli paljon kiinnostavan oloisia artikkeleita uusista tutkimustuloksista ja tietoa erilaisista sairauksista. Sivusto mainosti olevansa Suomen suosituin terveyssivusto, joka tarjoaa luotettavaa tietoa koko perheelle. Tämän perusteella näen sivuston luotettavana terveystiedon lähteenä.
Kirjoituksen tavoitteena oli saada ihmisiltä pois ennakkoluuloja siitä, että syömishäiriöt olisivat vain teini-ikäisten ongelma. Ideana oli myös poistaa sitä väheksyntää, mitä vanhemmat naiset saattavat kohdata sairastaessaan syömishäiriötä.
Tutkimuksessa kerrottiin, että tutkijat uskovat, että osasyynä tähän on nykyajan malli, jonka mukaan vanhenevat naiset eivät katso vanhenemistaan hyvällä ja vanhatkin naiset keskittyvät ulkonäköönsä suurissa määrin. Tästä kertoi tulos jonka mukaan jopa 57 % 75-84 vuotiaista naisista kertoivat olevansa hyvin pahoillaan, jos lihoisivat 2 kiloa.
Minun mielestäni artikkeli oli erittäin hyödyllinen, koska minäkään en ollut tajunnut vanhempien naisten mahdollisuutta sairastaa syömishäiriötä. Uskon, että tämän artikkelin lukemisesta on voinut olla hyötyä jollekin, joka itse sairastaa syömishäiriötä vanhemmassa iässä eikä ole sitä tajunnut, tai jollekin syömishäiriöisen läheiselle tajuamaan tilan mahdollisen vakavuuden.

Jenni Karas
http://www.tohtori.fi/?page=7874754&id=4306780

1 kommentti:

  1. Jutussa nostetaan tosiaan esiin yksi ehkä vähemmän huomiota saanut teema: syömihäiriöt vanhemmilla naisilla. Vaikuttaa siltä, että naiset kokevat ulkonäköpaineita iästä riippumatta!

    VastaaPoista