tiistai 15. tammikuuta 2013

Suomalaispojat ja adoniskompleksi


Tekstissä kerrottiin miten suomalaispojat kärsivät yhä enemmän ja enemmän adoniskompleksista eli toisinsanoen ulkonäköönsä tyytymättömyydestä. Asian tutkineen professori Veikko Aalbergin mukaan Adoniskompleksi on jopa kolminkertaistunut viimeisen 25 vuoden aikana ja se näyttää edelleenkin lisäätyvän.

Adoniskompleksista kärsivä pakottaa itsensä hikoilemaan kuntosalilla, popsii lisäravineteita ja noudattamaan tiukkoja diettejä tämä ihminen pyrkii saamaan ihanne ruumiin eli lihaksikkaan rasvattoman vartalon pahimmassa tapauksessa kompleksista kärsivä ihminen alkaa myös syödä hormonivalmisteita.

Löysin artikkelin Ilta sanomien sivustuilta joten tekstin luotettavuus on vähän kyseenalainen, mutta luettuani tekstin ensivaikutelma oli ihan hyvä ja teksti vaikutti järkeen käyvältä, asialliselta ja ihan tutkitulta asialta vaikka artikkeli olikin hiukan normaalia lyhyeempi.

Tekstin tavoitteena on mielestäni kiinnittää kansan huomio siihen, että tälläisetkin pienet ja harmittomilta vaikuttavat asiat voivat äärimmäisyyksiin viedessään olla todella haitallisia ja jopa vaarallisia.

Teksti saa sinut ajattelemaan kuinka kovat ulkonäköpaineet nuorilla mahdollisesti on ja kuinka pahasti hormoonivalmisteiden väärinkäyttö vaikuttaa mielenterveyteesi.

 
-Samppa
 
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288530756595.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti