perjantai 14. joulukuuta 2012

Hyvä uni

 
Artikkelin jonka luin nimi on kotikonsteja hyvään uneen ja löysin sen sivulta hyvaterveys.fi. Artikkelissa käsiteltiin nukahtamista ja uniongelmia auttavia keinoja kotikonstein ilman unilääkkeitä. Artikkeli oli mielestäni luotettavilla sivustoilla koska ne näyttivät virallisilta ja tuntuivat järkeviltä.
Kirjoituksen tarkoituksena on auttaa ihmisiä eroon uniongelmista ja mielestäni kirjoitus on erittäin hyvästä asiasta koska uniongelmat ovat yleisiä ja elämää rasittavia. Tavoitteena luulisin myös olevan unilääkkeiden käytön ehkäiseminen, sillä unilääkkeet aiheuttavat usein vakavaa riippuvuutta ja vaikeuttaa hereillä olemistakin.
Kirjoituksessa kerrottiin unilääkkeiden turvallisempana ja luonnollisempana vaihtoehtona melatoonia, joka on elimistön oma yöhormoni. Jos itse kärsisin uniongelmista, niin kyselisin lääkäriltä apua ja lisätietoa melatooni lääkkeistä. Silti pidän tätä kirjoitusta hyvin luotettavana, mutta en silti tämän perusteella alkaisi syömään melatoonia.
Artikkelissa on myös hyviä rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita saatan ehkä itsekin joskus kokeilla. Toisaalta artikkelissa sanottiin että niitä pitäisi tehdä pitkin päivää ja en usko, että useimmilla ihmisillä on aikaa tehdä hengitysharjoituksia töissä kesken kaiken.
Saara Laakko 12F

1 kommentti:

  1. Saara, Hyvä Terveys -lehden nettisivuilta löytämäsi artikkeli tosiaan käsittelee tärkeää asiaa, unettomuutta ja sen hoitoa. Olit tehnyt hyviä huomioita.

    Jäin itse vielä miettimään luotettavuusasiaa. Kirjoitit, että "Artikkeli oli mielestäni luotettavilla sivustoilla koska ne näyttivät virallisilta ja tuntuivat järkeviltä." Mitä kriteerejä/keinoja voimme käyttää arvioidessamme jonkin sivuston luotettavuutta? Miten epäluotettava eroaa luotettavasta?
    T. Sanna-Ope

    VastaaPoista