tiistai 15. tammikuuta 2013

Vauvojen influenssarokotukset

 
 
Artikkelissa New Yorkin kuvernööri on julistanut terveydenhuollon hätätilan influenssan vuoksi, ja kuka tahansa voi nyt rokottaa itsensä ja kaikkia on myös kehotettu ottamaan rokote. Tavallisesti alle 18-vuotiaita ei ole rokotettu, mutta nyt tilanne on katsottu niin vakavaksi, että myös lapsille on suositeltu rokotetta. Tartuntatapauksia on havaittu olevan jo lähes 20 000, ja parikymmentä lastakin on jo kuollut.

Teksti julkaistiin MTV3 -sivuston uutisosastolla, jonka luotettavuutta kukaan tuskin kiistää. Uutisen tehtävänä on varoittaa mahdollisesta uhasta tulevaisuudessa, sillä onhan mahdollista, että influenssa leviäisi myös Suomeen.

Lasten rokottaminen influenssan kannalta on hyvä asia, mutta sen toimivuudesta ei voida olla varmoja. Taudin bakteerit ja virukset kehittyvät niin nopeasti, joten rokotteen tehosta ei voida olla varmoja. Toivon mukaan rokote ei toisi muita sivuvaikutuksia, kuten narkolepsiaa, mikä vähensi uskoa rokotuksiin. Tämä trendi on havaittavissa myös Suomessa otettujen influenssarokotteiden määrässä. Voimme tällä hetkellä vain seurata tilanteen kehittymistä ja toivoa parasta (ja pestä kädet!).

- Eemeli
 

1 kommentti:

  1. Tarkunnuksena: Influenssan takaa löytyy aina virus, jotka vastaan myös rokete kohdistuu.
    Erilaiset jälkitaudit (esim. poskiontelotulehdus) voivat olla myös bakteereiden aiheuttamia.

    VastaaPoista