perjantai 25. tammikuuta 2013

Helsingin Sanomien uutinen energiajuomista

Helsingin Sanomien artikkelissa FDA elitarvikevirasto tutkii Monster-energiajuomista aiheutuneita kuolemantapauksia, sekä energiajuomien vaikutusta nuoriin. Kyseinen Monster-juoma on ollut osatekijänä viiden ihmisen kuolemaan. Monster Beverage –yhtiö on haastettu oikeuteen, koska juomissa ei ole ilmoitettu sen vaaroista. Kirjoituksella pyritään tiedostamaan ihmisiä energiajuomien haittavaaroista.
Tämä nettisivusto on mielestäni yhtä luotettava kuin muutkin samantyyppiset sivut.

Tietenkin enegiajuoma on pienissä määrissä kohtuullista, mutta tarvitseeko kuitenkaan nuori teini-ikäinen oikeasti energiajuomaa? Luultavasta hän juo sen takia, koska muutkin juovat. Nuoret eivät kuitenkaan välttämättä ajattele seurauksia. Kuinka energiajuoma pilaa terveyttä huonontamalla keskittymiskykyä, tuhoamalla hampaita, aiheuttamalla vatsakipuja, vapinaa ja epänormaalia sydämentykytystä ja pahimmissa tapauksissa aiheuttaa kofeiinimyrkytyksen takia kuoleman.
Minusta on tyhmää että jotkut nuoret heikentävät terveyttään energiajuomilla vain sen takia koska se on ’’siistiä’’.
Jossakin liikkeissä energiajuomat ovat jo kiellettyjä alle 15-vuotiaille, mutta ihan kaikissa näin ei vielä ole. Joten minusta olisi hyvä, että kaikkiin energiajuomia myyviin liikkeisiin tulisi 15-vuoden ikäraja.
Mielestäni riittävä unenmäärä, monipuolinen ja säännöllinen ruokavalio, positiivinen elämänasenne, hyvät ihmissuhteet ja liikunta pitäisi pitää ihmisen jo virkeänä. Saatikka vielä nuoren, jolla luultavasti on jo valmiiksi energiaa.
- Anonyymi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti