Löysin HS:n
nettisivulta artikkelin "Asiantuntijat tyrmäävät kuntoilijoidenproteiinilisät", joka on ilmestynyt HS:n nettisivuille 25.4.2013.
Artikkelissa
asiantuntijat kertovat, "että vastoin uskomuksia kaikki proteiini ei muutu
lihasmassaksi, vaan ylimääräinen proteiini varastoituu elimistöön energiana —
eli viime kädessä rasvana. Ravitsemustieteilijöiden mukaan lisät ovat
turhia".
Ottaen sen huomioon,
että artikkeli on julkaistu Helsingin Sanomien nettisivulle, tekee artikkelista
erittäin uskottavan. Kun siihen on vielä haastateltu erilaisia asiantuntijoita,
kuten Ravitsemustieeteen tohtori Mikael Fogelholmia ja elintarviketieteen
tohtoria, Merja Suomista, niin mielestäni uutinen on erittäin asiallinen ja
paikkaansapitävä.
Itse en käytä
proteiinivalmisteita, niin tämä uutinen ei mullista minun maailmaa. Muuta
tunnen monia ihmisiä, jotka käyttää niitä ja heille tämä uutinen voi olla vähän
isompi juttu.
Kasper V.
Yksi tapa arvioida uutisen luotettavuutta on tosiaan miettiä jutussa käytettyjen asiantuntijoiden ammatillista taustaa. Fogelholm on paitsi koulutukseltaan tohtori myös ravitsemustieteen professori Helsingin yliopistossa tällä hetkellä.
VastaaPoistaJoskus koulutus ja ammattiasema voi myös hämmentää: korkeasti koulutetut asiantuntijat voivat olla toisinaan myös eri mieltä asioista. Mistä silloin voi tietää, kuka on enemmän oikeassa?