tiistai 30. huhtikuuta 2013

Nuuska halutaan kieltää kokonaan


Työryhmä on esittänyt kovia tiukennuksia tupakkalakiin, he haluavat suojella lapsia. Uutisessa kerrotaan tupakan haitoista ja sen käytön kasvusta nuorisolla. Nuuskaa ei saisi enää tuoda suomeen. Nuuskalle esitetään täyskieltoa, sen suosio on kasvanut nuorten keskuudessa, kun tupakointilaki on tiukentunut. Lapset kokeilevat nuuskaamista yhä enemmän. Koko uutisen keskeinen asia on, että tupakkalakia halutaan koventaa. Lapset sekaantuvat tupakanpolttoon ja nuuskaamiseen.


Uutisen tarkoituksena on selvästi vedota suomalaisiin, sekä nuuskaajiin, että tupakan polttajiin. Lakia halutaan muuttaa, sillä siihen ei olla tyytyväisiä ja tämän tavoitteena on vähentää nuuskaajia ja tupakoitsijoita. Erityisesti nuorison tupakka suosiota halutaan vähenevän.

Itse pidän iltasanomat sivustoa luotettavana ja sen uutistakin, sillä tupakkalain muutoksista on ollut paljon puhetta ja siitä tulee olemaan kiistaa vielä monia vuosia, esimerkiksi nuuska on todella suurta keskustelua herättävä aihe, sillä se liittyy terveyteemme. Uutisessa ehkä vähän liioitellaan nuuskan/tupakan käyttöä.

Mielestäni tupakkalain vaadittava muutos on ihan ok, mutta myös huonosta. Jos lakia tiukennetaan niin nuoriso alkaa hankkia sitä yhä enemmän laittomasti ja uskon, että kovin suuria muutoksia tupakoitsijoiden ja nuuskaajien määrässä ei näy. Ruotsista saa nuuskaa laillisesti ja se on helppo saada suomeen jälleenmyyntiin, joten itse lain koventaminen ei olisi mikään kuningasidea. Muutos suututtaisi aikuisia, jotka käyttävät nuuskaa. Myös tupakan hankinnan vaikeuttaminen olisi koko kansalle huonosta, sillä on enemmän täys-ikäisiä käyttäjiä ja he tulisivat kärsimään siitä. Itseeni tämä muutos ei vaikuttaisi minuun, sillä pidän terveydestäni huolta ja en polta/käytä nuuskaa.
 
Aleksi A.

3 kommenttia:

 1. Huomasithan, että uutinen oli julkaistu jo vuonna 2008?!
  Nettimateriaalin kanssa kannattaa olla tarkkana myös julkaisupäivämäärän kanssa. Aina julkaisuajankohtaa ei ole näkyvissä.

  Mielenkiintoista toisaalta miettiä sitä, mitkä tuolloisen työryhmän ehdotuksista ovat toteutuneet ja mitkä eivät.
  Sanna

  VastaaPoista
 2. Tuo vanha artikkeli on toisaalta erilainen näkökulma, onko siis tavoitteet toteutuneet... Mielestäni nikotiinituotteet ovat ihmisen täysin henkilökohtaisia asioita, ja niitä ei tulisi kieltää eikä vaikeuttaa.

  VastaaPoista