tiistai 30. huhtikuuta 2013

Urheilija(ko) ei tervettä päivää näe - ylikunto vai perussairastelua?


Kira Tiivolan kertoo blogitekstissään ylikunnosta ja sen kehittymisestä. Hän on listannut myös keinoja, joilla voi ehkäistä ylikunnon kehittymistä. Ylikuntoa ilmenee silloin, kun kehoa on rasitettu liikaa, eikä se kykene palautumaan. Oireina sillä on esimerkiksi nuhaisuus, leposykkeen nousu tai lasku, väsymys tai joskus levottomuus myös motivaation lasku ja huonontunut vastustuskyky voivat olla oireita. Yleensä ylikunto iskee ylisuorittajiin ja aktiiviliikkujiin.

 

Löydin tekstin terveysblogi.fi sivulta. Terveysblogi on Kira Tiivolan ylläpitämä. Blogista löytyy liikuntaan, hyvinvointiin, terveyteen ja ravintoon liittyviä kirjoituksia, joista saa hyödyllistä tietoa arkielämään. Vaikka sivu onkin blogi tyylinen arvioisin sen luotettavaksi. Tiivola on koulutettu personal trainer, liikunnanohjaaja sekä ravintoneuvoja. Tietoa ja ammattitaitoa siis varmasti löytyy.

 

Ylikunto ei välttämättä ole kaikille niin tuttu aihe, joten tekstin tarkoituksena on ehkä tuoda tietoa aiheesta. Itsensä loppuun kuluttaminen ja liiallinen puskeminen ei ole kenellekkään hyväksi. Tulee myös muistaa, että jos tavoitteena on esimerkiksi urheilu, tuloksia ei saavuta jos ei anna itselleen aikaa myös rentoutumiseen ja palautumiseen. Kannattaa siis kuunnella omaa kehoaan.

 

Tiivola kirjoittaa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti. Teksti saa todella miettimään omia tekemisiään Ehkä seuraavalla kerralla ei pakotakkaan itseään rättiväsyneenä rankan treeniviikon jälkeen taas kuntosalille.

 
Anonyymi

 
www.terveysblogi.fi/liikunta-kira-tiivola/item/9-urheilijako-ei-tervetta-paivaa-nae

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti