tiistai 30. huhtikuuta 2013

Asiantuntijat tyrmäävät kuntoilijoiden proteiinilisät


Löysin HS:n nettisivulta artikkelin "Asiantuntijat tyrmäävät kuntoilijoidenproteiinilisät", joka on ilmestynyt HS:n nettisivuille 25.4.2013.

 
Artikkelissa asiantuntijat kertovat, "että vastoin uskomuksia kaikki proteiini ei muutu lihasmassaksi, vaan ylimääräinen proteiini varastoituu elimistöön energiana — eli viime kädessä rasvana. Ravitsemustieteilijöiden mukaan lisät ovat turhia".
 

Ottaen sen huomioon, että artikkeli on julkaistu Helsingin Sanomien nettisivulle, tekee artikkelista erittäin uskottavan. Kun siihen on vielä haastateltu erilaisia asiantuntijoita, kuten Ravitsemustieeteen tohtori Mikael Fogelholmia ja elintarviketieteen tohtoria, Merja Suomista, niin mielestäni uutinen on erittäin asiallinen ja paikkaansapitävä.

 
Itse en käytä proteiinivalmisteita, niin tämä uutinen ei mullista minun maailmaa. Muuta tunnen monia ihmisiä, jotka käyttää niitä ja heille tämä uutinen voi olla vähän isompi juttu.

Kasper V.

1 kommentti:

  1. Yksi tapa arvioida uutisen luotettavuutta on tosiaan miettiä jutussa käytettyjen asiantuntijoiden ammatillista taustaa. Fogelholm on paitsi koulutukseltaan tohtori myös ravitsemustieteen professori Helsingin yliopistossa tällä hetkellä.

    Joskus koulutus ja ammattiasema voi myös hämmentää: korkeasti koulutetut asiantuntijat voivat olla toisinaan myös eri mieltä asioista. Mistä silloin voi tietää, kuka on enemmän oikeassa?

    VastaaPoista