tag:blogger.com,1999:blog-4506801399945210946.post5307032266355842120..comments2013-05-17T12:13:47.080+03:00Comments on Terveys mediassa: PiilosuolastaUnknownnoreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-4506801399945210946.post-36202676635537849622013-01-13T10:29:19.789+02:002013-01-13T10:29:19.789+02:00Suolan (natriumkloridi, NaCl) lähteet voivat tosia...Suolan (natriumkloridi, NaCl) lähteet voivat tosiaan olla yllättäviä, kuten leipä. Saamme leivästä paljon suolaa, koska syömme sitä kohtuullisen paljon päivittäin. Vähäsuolaisen leivän käyttö vähentäisi merkittävästi suomalaisten suolan saantia, mutta jostain syystä tarjolla on edelleen aika vähän vähäsuolaisia vaihtoehtoja. <br /><br />Vähäsuolaisempia vaihtoehtoja on myös esimerkiksi ketsupeista. Samoin valmisruoissa on paljon eroja suolapitoisuuden suhteen. Kaikki einekset eivät suinkaan ole voimakassuolaisia.<br /><br />Mihinkään äärilaitaan ei tosiaan kannata mennä suolan käytön suhteenkaan eli kaikkea suolaa ei tarvitse yrittää vähentää pois ruoasta. Liian vähäinen suolan saanti on kuitenkin erittäin harvinaista ja vaatii todella yksipuolista syömistä, niin yleisesti suolaa (ja erityisesti sitä natriumia, Na, on eri elintarvikkeissa).<br /><br />Fineliä kannattaa käydä kurkkaamassa, jos ruokien ravintosisältö kiinnostaa. Finelissä on myös ns. ruokakoritoiminto, jossa voi laskea esim. yhden päivän tai aterian osalta kuinka paljon on ko. päivän tai aterian energiasisältö.Sanna Talviahttps://www.blogger.com/profile/14766416235437664646noreply@blogger.com